Effio x Antoine Peters

Peters' werk staat bekend om zijn conceptuele, gelaagde en innovatieve stijl welke wordt geloofd om het optimisme, de speelsheid en vernieuwende vorm van elegantie. Serieuzere zaken worden op luchtige wijze gebracht, waardoor er een nieuw onbevooroordeeld perspectief ontstaat. Een luchtigheid die hij brengt middels concept, maar ook letterlijk in de kleding zelf. Antoine Peters onderscheidt zich middels 'one size fits all elegantie'. Het beste uit beide werelden van 'casual' en 'sophistication'.


"I ALWAYS WEAR TWO DIFFERENT SOCKS, BECAUSE WHY WOULD YOU WEAR TWO OF THE SAME?"


Het verbaast daarom niet dat zijn Effio series op conceptuele leest geschoeid zijn. Voor ontwerpen liet hij zich oa inspireren door de onvermijdelijke naadconstructie van de sok; de voet en de hiel. Vaak vormen deze een dissonant in het ontwerp, waardoor een streep- of blokopbouw kortstondig word verstoord. Peters heeft deze nu bewust onderdeel laten uitmaken van het ontwerp; een unicum in sokkenland. In de vierde samenwerking stond zijn optimisme centraal: onlangs vierden we namelijk dat op 19 september 1982 voor het eerst de :-) werd ingetypt door Scott Fahlman. Met deze sokken wil ik het optimisme in zijn algemeenheid vieren. Juist in deze tijden van crisis wil ik de mensen laten rondlopen met een glimlach. Je draagt sokken in eerste instantie voor jezelf. Maar gooi wanneer je in de trein zit je benen eens over elkaar en laat je broek wat opkruipen. Je maakt de wereld daarmee toch een stukje vrolijker.", aldus Peters.

Een greep uit de series van Effio x Antoine Peters:

Effio x Antoine Peters - sokken

logo Antoine Peters

Antoine PetersFotografie Marc Deurloo.

De geboren en getogen Achterhoeker studeerde aan de kunstacademie te Arnhem, volgde daar ook de masteropleiding en heeft werkervaring bij Viktor & Rolf. De nu reeds al jaren in Amsterdam woonachtige fanatieke voetballer weet sindsdien met zijn op populaire cultuur geïnspireerde ontwerpen de weg te vinden tot ver buiten de landsgrenzen. Zo is Peters opgenomen in het boek 100 New Fashion Designers door Hywel Davies, waarin 's werelds 100 meest innovatieve jonge ontwerpers worden geportretteerd. Tevens had Antoine Peters de eer het kostuum voor de medewerkers van de recente Arnhem Mode Biënnale te mogen ontwerpen.

www.antoinepeters.com


2014 SS 'oog in oog met sokken'

De nieuwe designsok ‘Eye’ van ‘Effio x Antoine Peters’ wil niet alleen gezien worden, maar kijkt ook terug. Wanneer de sok haar gelaat laat zien tussen schoen en broek door, staren de ogen om zich heen. De Eye is bezaaid met 65 ogen. Peters complementeert de spring/summer ’14 collectie met uitbundige kleurvariaties van de Effio klassiekers EARTH, OUTLINE en SQUARE.

Spiekende sokken
Antoine Peters: "Sokken verdwijnen meestal in de schoen en onder de broek, maar laten zich gedurende de dag af en toe aan de buitenwereld zien. En dat kleine moment biedt bij uitstek kans om op subtiele wijze iets van je persoonlijkheid te showen. Een bepaalde eigenzinnigheid, een statement, een vrolijke noot of iets van je stijl. Ditmaal wilde ik een sok ontwerpen met een gezicht, een sok die niet alleen gezien wil worden maar ook terug kijkt. Oog in oog met sokken. Ik hoop dat de Eye een glimlach op gezichten zal toveren. Bij jezelf wanneer je ze 's ochtends aantrekt en bij anderen wanneer de sok even stiekem de wereld in spiekt.”

Effio x Antoine Peters - sokken