Effio x EYE

#032018

EYE Filmmuseum vroeg Effio een exclusieve sok te ontwerpen voor de museumwinkel. Effio vond inspiratie in het EYE-logo. Een logo dat refereert aan het oog als zintuig voor visuele beleving. Beleving van film en sok. In de 'EYE sock' is het EYE-logo all over de sock opgenomen. Bijna honderd ogen ritmisch gerangschikt in het ritme van de ruit. De achtergrond kleur verloopt van licht naar donker als vingerwijzing naar de oneindige lichtprikkel die films bieden. De 'EYE sock' waarbij het netvlies geprikkeld wordt door de vele lichttinten en daardoor waargenomen wordt. Het wonder van het zien (en gezien worden). EYE for detail!

Joost van Beek van Effio is trots op de samenwerking met het internationaal vermaarde filmmuseum. "Het repeterende oog op de sok verwijst natuurlijk naar het EYE-logo maar het is daarnaast een gave grafische vorm. Het is geen logo-sok maar fashion-sok. Of zoals u wilt: kunst."

Marjan Vos, manager van de EYE Shop, is zeer content met de samenwerking met Effio. "We hebben al eerder Effio sokken verkocht in de shop. We hebben een match. De ontwerpen van Effio passen perfect bij het filmmuseum. Nu werd het écht tijd voor een exclusieve eigen EYE sock."

Shop now >> Effio x EYE Filmmuseum


Effio x EYE Filmmuseum

Effio x EYE Filmmuseum

Effio x EYE Filmmuseum

Effio x EYE Filmmuseum

Effio x EYE Filmmuseum