Koninklijk Kasjmier 2017 Winter

Met deze koninklijke kasjmier collectie bestempeld Effio haar tienjarig bestaan en zorgt ervoor dat haar fans er warm en koninklijk modieus bij lopen in koude dagen. De eerste Effio kniekous voor heren is een stijlvol feit. Uitgebracht in een sterk gelimiteerde oplage. Daarnaast ook beschikbaar in de lengte die u van ons gewend bent; altijd lang genoeg om de kuit te bedekken. We hebben ook weer de ultieme wintersok beschikbaar: Effio’s kasjmierwollen sok. Niet alleen de ultieme bescherming op winterse dagen maar ook juweel zacht aan uw voet én met natuurlijk de stijlvolle Effio uitstraling.
Meer King kunnen we ze niet maken!

Koninklijk Kasjmier sokken collectie - Effio 2017 Winter

Shop now >> Koninklijk Kasjmier


La Vie en Rose 2017 Autumn

Het jarige Effio lanceert de wintercollectie ‘La vie en Rose’. Met een bloemspektakel viert Effio haar tienjarige liefdesverbintenis met stijlvolle herensokken.


Effio liet zich inspireren door het gelijknamige chanson van Édith Piaf. Het wonderschone liefdeslied in 1946 geschreven werd een publiekslieveling. Hoor de Effio-fans zingen: ‘Alledaagse sokken / En dat doet me iets / Hij is in mijn hart binnengedrongen / Een portie geluk’. Effio’s tienjarige liefde betreft geen alledaagse sokken maar betreft de viering van het rooskleurige leven.

Effio lanceerde in de winter van 2007 haar eerste in Italië geproduceerde stijlvolle herensokken. Dat deed Effio vanuit het geloof in de viering van het rooskleurige leven. Hiermee luidde Effio het einde in van het zwarte-sokken-tijdperk. Sindsdien volgden er in tien jaar tijd twintig kleurrijke collecties. De vele Effio-fans in binnen- en buitenland, veelal eigenzinnige, uitgesproken en creatieve geesten, kunnen met de collectie ‘La vie en Rose’ hun hart ophalen: het beste en mooiste van tien jaar is nu verkrijgbaar. De beste Effio designs in nieuwe kleuren. La vie en Rose!

La Vie en Rose - Effio 2017 Autumn

Shop now >> La Vie en Rose


Sir William Morris 2017 Spring

Effio creëerde in navolging van William Morris (1834 – 1896, Londen) een imaginaire wereld van natuurlijke harmonie en symmetrie.


Deze collectie ademt serene rust in adembenemende kleurencombinaties en harmonieus ontwerp van bebloemde sokken met vogels. Het past niet alleen in het fantasy-genre van Morris maar ook in de Arts and Crafts movement waarvan Morris dé representant was. De sok kan gezien worden als volks-gerichte kunst waarin een dagelijks gebruiksvoorwerp nauwgezet ontworpen en verbonden is met zijn originele functie. Precies zoals Morris voor ogen had. De Effio collectie is het resultaat van Italiaans ambacht en handwerk van de familie Bertoletti uit Milaan. Signore Bertoletti zegt regelmatig: “Attentione! We are the best in what we do!”

William Morris Imaginary World - Effio 2017SS

Shop now >> William Morris


Like Father Like Son

De matching variant van onze ‘Uniform’ sok is het ideale kraamgeschenk voor iedere (aanstaande) vader en zoon. Effio’s ‘Like Father Like Son’ collectie is gebaseerd op de inspirerende band tussen vader en zoon. In de jonge jaren van een kind heeft de vader de voorbeeldrol voor ‘de man’. Hij leert zijn zoon een mannelijke kijk op de wereld waar aandacht voor details en verfijndheid wordt meegegeven.

De ‘Like Father Like Son’ is beschikbaar als luxe Effio giftbox met daarin één paar Uniform voor papa en drie paar baby (6-12mnd) Uniform in drie kleurstellingen voor de kersverse zoon. ‘Papa, ik lijk steeds meer op jou’. 

It starts with details!


Effio Like Father Like Son

Shop now >> Like Father Like Son