EYE Filmmuseum vroeg Effio een exclusieve sok te ontwerpen voor de museumwinkel. Effio vond inspiratie in het EYE-logo. Een logo dat refereert aan het oog als zintuig voor visuele beleving. Beleving van film en sok. In de 'EYE sock' is het EYE-logo all over de sock opgenomen. Bijna honderd ogen ritmisch gerangschikt in het ritme van de ruit. De achtergrond kleur verloopt van licht naar donker als vingerwijzing naar de oneindige lichtprikkel die films bieden. De 'EYE sock' waarbij het netvlies geprikkeld wordt door de vele lichttinten en daardoor waargenomen wordt. Het wonder van het zien (en gezien worden). EYE for detail!

Joost van Beek van Effio is trots op de samenwerking met het internationaal vermaarde filmmuseum. "Het repeterende oog op de sok verwijst natuurlijk naar het EYE-logo maar het is daarnaast een gave grafische vorm. Het is geen logo-sok maar fashion-sok. Of zoals u wilt: kunst."

Marjan Vos, manager van de EYE Shop, is zeer content met de samenwerking met Effio. "We hebben al eerder Effio sokken verkocht in de shop. We hebben een match. De ontwerpen van Effio passen perfect bij het filmmuseum. Nu werd het écht tijd voor een exclusieve eigen EYE sock."

Effio x EYE Filmmuseum

Shop now >> Effio x EYE Filmmuseum


Koninklijk Kasjmier 2017 Winter

Met deze koninklijke kasjmier collectie bestempeld Effio haar tienjarig bestaan en zorgt ervoor dat haar fans er warm en koninklijk modieus bij lopen in koude dagen. De eerste Effio kniekous voor heren is een stijlvol feit. Uitgebracht in een sterk gelimiteerde oplage. Daarnaast ook beschikbaar in de lengte die u van ons gewend bent; altijd lang genoeg om de kuit te bedekken. We hebben ook weer de ultieme wintersok beschikbaar: Effio’s kasjmierwollen sok. Niet alleen de ultieme bescherming op winterse dagen maar ook juweel zacht aan uw voet én met natuurlijk de stijlvolle Effio uitstraling.
Meer King kunnen we ze niet maken!

Koninklijk Kasjmier sokken collectie - Effio 2017 Winter

Shop now >> Koninklijk Kasjmier


La Vie en Rose 2017 Autumn

Het jarige Effio lanceert de wintercollectie ‘La vie en Rose’. Met een bloemspektakel viert Effio haar tienjarige liefdesverbintenis met stijlvolle herensokken.


Effio liet zich inspireren door het gelijknamige chanson van Édith Piaf. Het wonderschone liefdeslied in 1946 geschreven werd een publiekslieveling. Hoor de Effio-fans zingen: ‘Alledaagse sokken / En dat doet me iets / Hij is in mijn hart binnengedrongen / Een portie geluk’. Effio’s tienjarige liefde betreft geen alledaagse sokken maar betreft de viering van het rooskleurige leven.

Effio lanceerde in de winter van 2007 haar eerste in Italië geproduceerde stijlvolle herensokken. Dat deed Effio vanuit het geloof in de viering van het rooskleurige leven. Hiermee luidde Effio het einde in van het zwarte-sokken-tijdperk. Sindsdien volgden er in tien jaar tijd twintig kleurrijke collecties. De vele Effio-fans in binnen- en buitenland, veelal eigenzinnige, uitgesproken en creatieve geesten, kunnen met de collectie ‘La vie en Rose’ hun hart ophalen: het beste en mooiste van tien jaar is nu verkrijgbaar. De beste Effio designs in nieuwe kleuren. La vie en Rose!

La Vie en Rose - Effio 2017 Autumn

Shop now >> La Vie en Rose