Sir William Morris 2017 SS

Effio creëerde in navolging van William Morris (1834 – 1896, Londen) een imaginaire wereld van natuurlijke harmonie en symmetrie.


Deze collectie ademt serene rust in adembenemende kleurencombinaties en harmonieus ontwerp van bebloemde sokken met vogels. Het past niet alleen in het fantasy-genre van Morris maar ook in de Arts and Crafts movement waarvan Morris dé representant was. De sok kan gezien worden als volks-gerichte kunst waarin een dagelijks gebruiksvoorwerp nauwgezet ontworpen en verbonden is met zijn originele functie. Precies zoals Morris voor ogen had. De Effio collectie is het resultaat van Italiaans ambacht en handwerk van de familie Bertoletti uit Milaan. Signore Bertoletti zegt regelmatig: “Attentione! We are the best in what we do!”

William Morris Imaginary World - Effio 2017SS

Shop now >> William Morris


Like Father Like Son

De matching variant van onze ‘Uniform’ sok is het ideale kraamgeschenk voor iedere (aanstaande) vader en zoon. Effio’s ‘Like Father Like Son’ collectie is gebaseerd op de inspirerende band tussen vader en zoon. In de jonge jaren van een kind heeft de vader de voorbeeldrol voor ‘de man’. Hij leert zijn zoon een mannelijke kijk op de wereld waar aandacht voor details en verfijndheid wordt meegegeven.

De ‘Like Father Like Son’ is beschikbaar als luxe Effio giftbox met daarin één paar Uniform voor papa en drie paar baby (6-12mnd) Uniform in drie kleurstellingen voor de kersverse zoon. ‘Papa, ik lijk steeds meer op jou’. 

It starts with details!


Effio Like Father Like Son

Shop now >> Like Father Like Son


Stories of the Sea 2016 AW

Effio lanceert de collectie 2016 AW ‘Stories of the Sea’. Een betoverende collectie met de zeemeermin als middelpunt. Effio liet zich inspireren door een beroemd sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Andersen: de kleine zeemeermin. Effio had een betoverende ontmoeting met de zeemeermin en vereeuwigde haar verschijning in het sokontwerp ‘Mermaid’: een schitterende vrouw met lange haren en een kleurrijke vissenstaart als onderlijf. Zo komt een prachtig verhaal weer tot leven aan je voeten.


Effio Stories of the Sea - 2016 AW

Shop now >> Books


Between Times - A gentleman's sock collection

Het sokkenlabel Effio brengt onder de noemer ‘Between Times’ een unieke collectie herensokken gebreid van biologische garens. De gecertificeerde ‘Bio Philosophy’ verzekert een gelaagde duurzaamheid. De collectie ‘Between Times’ is tot in haar haarvaten duurzaam: natuurlijke garens, ethische codes en milieuvriendelijke mode. Voor Effio is deze collectie een mijlpaal: duurzaam van zaad tot sok.

De tussentijd: A gentleman's sock collection
‘Between Times’ refereert niet alleen naar de tussentijdse lancering tussen het zomer- en winterseizoen maar verwijst eerst en vooral naar het huidige tijdsgewricht. De economische gloriejaren zijn voorlopig passé. Een nieuwe werkelijkheid ligt in het verschiet. Niemand kan die werkelijkheid voorspellen: een bijgeschaafd of een beschaafd systeem? En intussen leven wij in de overgangstijd. Met de ‘Between Times’ collectie levert Effio haar bescheiden bijdrage tot een meer beschaafd systeem. Duurzaam en stijlvol!

Eigen biologische garens
Om het project ‘Between Times’ te kunnen verwezenlijken moest Effio zelf de markt op om haar duurzame garens te kopen. Op die markt heeft Effio zelf honderden kilo’s gecertificeerd katoen gekocht en aangeleverd bij de sokkenfabrieken in Italië. De garens zijn gecertificeerd als ‘Bio Philosophy’. De biologische katoen is geboren uit non-GMO zaden, is gegroeid zonder pesticiden en op de meest milieuvriendelijke wijze gekleurd. Het hele productieproces is gecontroleerd en gecertificeerd met extra oplettendheid op de ethische aspecten. Life is about details!


Effio collectie designsokken - Between Times
Credits campagne: Nicoline Rodenburg, Sarah Ghodbane, Ernest Fraaij en Joost van Beek.
Playground: Contemporary Showroom Rotterdam.

Shop now >> collectie Between Times collectie