Het merk Effio

Effio is een Nederlands herenmode merk opgericht in 2007. We zijn gespecialiseerd in het maken van hoge-kwaliteit herensokken. Onze collecties zijn sophisticated, stijlvol en met oog voor details. Wij geloven dat het verschil in het leven gemaakt wordt in details. Daar wordt het onderscheid gemaakt tussen het gangbare en het doordachte. Wij zijn er trots op om onze collecties te produceren bij de family Bertoletti in Italie. Life is about details.

Dutch Design, Made in Italy!

Sokken
Vanuit onze levensovertuiging ‘life is about details’ maken wij luxe herensokken. Wij maken sokken omdat wij een onverklaarbare liefde hebben voor sokken. Niet alles in het leven is rationeel of vanzelfsprekend. Wij zijn er zelf ook nog bijna dagelijks verbaasd over. Wij leven sokken! Maar goed; wat wij doen in het leven doen we vol passie en overgave. En met oog voor detail. Natuurlijk. Dat maakt dat onze sokken in hun verschijning altijd doordacht, dubbelzinnig en eigenzinnig zijn. De sok is ons ernst: daar sta je op. U begrijpt wellicht dat wij de woorden van Oscar Wilde graag onderstrepen: "Socks play an incredibly important role in a man’s life!"

Ontwerpen
Wij hebben altijd een verhaal bij onze Effio’s. Onze verhalen komen voort uit verwondering over het alledaagse. Het gebruik van de dandy eend, een mooi landschap of een ontmoeting met William Morris (1834 – 1896, Londen). We zien het, we verwonderen ons en we vertalen het naar een sokontwerp. In het ontwerp zoeken we naar een balans van zorgvuldige kleurencombinaties, grafische patronen en duurzame stofsamenstellingen. In een ontwerptraject werken we met regelmaat samen met een Nederlandse ontwerper.