Hello again!

Ik heb me al voorgesteld als Mr. Effio. Leuk dat je ook even hier kijkt. Ik geef je met veel plezier even wat uitleg over het vakmanschap van Signore Bertoletti uit Milaan (Italië). 

Zoektocht naar het ultieme sokkenhuis
Ik laat al mijn sokken breien in Italië. Op mijn zoektocht in 2006 naar het ultieme sokkenhuis om mijn eerste collectie sokken te laten breien (vier patronen in elk drie kleurstellingen) heb ik wereldwijd samples aangevraagd. Ik zocht natuurlijk met name in Italië. Toen ik de samples binnenkreeg van Signore Bertoletti uit Milaan was ik direct overtuigd: dit is de ultieme kwaliteit die ik zoek. Verfijnde stoffen, een perfecte  pasvorm, vakmanschap en kwaliteit.

Bezoek aan Milaan
Een week later zat ik bij Signore Bertoletti op kantoor. Na een rondleiding in de fabriek, hebben we uren gesproken over sokken. Ja, dat kan! Over stoffen, de ultieme lengte van sokken, naadloze voeten, duurzaamheid van stoffen en nog veel meer. We hebben een half jaar lang de sokken geoptimaliseerd naar de door mij gewenste kwaliteit (met name de boordelastiek was een uitdaging).

Wat zijn luxe herensokken?
Ik wilde luxe herensokken. Dat zijn sokken die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen die je maar stellen kan. Die missie is geslaagd. Dat stemt tot tevredenheid maar ook tot zorg: ik zie zelfs anno nu nog fans lopen op Effio's uit 2007! Dat is niet goed voor mijn verdienmodel. De tevredenheid wint het echter van de zorg. Waarom gaan die Effio's zo lang mee? Vooral omdat mijn fans van hun sokken houden. Die gooi je niet zomaar weg. Maar ook: 

  • Sterke en kleurvaste stoffen (kwaliteit & stijl)
  • Naadloze voet door ‘hand linked toe’ (draagcomfort)
  • Perfect boordelastiek (draagcomfort)
  • Extra lengte: 35 cm van boord tot hiel (stijl)

Waarom vind ik duurzaamheid belangrijk?
Ik, ik bedoel wij, moeten duurzaam handelen zodat onze kinderen ook kunnen leven op een leefbare planeet. En ook de kinderen en grote mensen anno nu, waar dan ook ter wereld, gun ik een goed leven. Geen beter leven dan een goed leven! Ik probeer dan ook zo duurzaam mogelijk te handelen. Dat betekent dat al mijn sokken
gefabriceerd worden van hoogwaardig Egyptisch katoen en USA ‘standaard’ katoen. De katoengaren komen van Sofil en Monticolor en zijn vrij van schadelijke toxines; OEKO-TEX® Standard 100. Een deel van mijn collecties bestaat uit biologische katoenen; volgens de 'Bio Philosophy' - GOTS.


Effio - Italian Production - sock factory
Vader en zoon Bertoletti

Effio - Italian Production - sock factory
Imposante breimachines

Effio - Italian Production - sock factory
Imposante breimachines

Effio - Italian Production - sock factory
Breimachine controle en reparatie

Effio - Italian Production - sock factory
Wonderbaarlijk gekleurde garen

Effio - Italian Production - sock factory
Imposante breimachines

Effio - Italian Production - sock factory
Attentione! We are the best in what we do

Effio - Italian Production - sock factory
Imposante breimachines

Effio - Italian Production - sock factory
Wonderbaarlijk gekleurde garen