Effio x Mevan Kaluarachchi

De allereerste collectie van Effio is ontworpen door de Nederlandse modeontwerper Mevan Kaluarachi. Dat was eind 2007. In zijn ontwerpen speelt Mevan met clichés en modes die er zijn rond sokken. "In de lijn met gekleurde geblokte sokken laat ik één blok wit. Een knipoog naar ‘witte sokken’. De trend van korte sneakersokjes laat ik terugkomen door extra lange sokken te maken. Dat is niet alleen een grapje: dat ongepaste naakte van een wit mannenbeen blijft de kijker bespaart.”


"Bij elke sok houd ik rekening met de Hollandse nuchterheid: ik voeg details toe, maar doe dit wel subtiel"


Hij ontwierp een sok geïnspireerd op voetbalkousen en een elegante streepjessok. Door te spelen met contrasterende kleuren, rechte lijnen en vormen brengt Mevan spanning aan in de Effio collecties: energiek en mannelijk. "Bij elke sok houd ik rekening met de Hollandse nuchterheid: ik voeg details toe, maar doe dit wel subtiel. Kleuren mogen, maar ik maak het geheel niet schreeuwerig. Belangrijk zijn een goede kwaliteit en fijne pasvorm."

Een greep uit de series van Effio x Mevan Kaluarachchi:

Effio x MEvan Kaluarachchi - sokken

logo Mevan Kaluarachchi

Mevan Kaluarachchi

Mevan Kaluarachchi is modeontwerper en ontwerpt onder zijn eigen label ‘Mevan Kaluarachchi’. De JFK noemt hem ‘een naam om in de gaten te houden’ en looft hem om ‘de goede pasvorm en de grappige details’. Mevan studeerde aan de Rotterdamse Willem de Kooning-(mode)academie. Hij liep stage bij de bekende ontwerper Alexander van Slobbe, won al tijdens zijn studie de prestigieuze ‘Body Fashion Award 2003’ en presenteerde zijn kleding in het Rotterdamse Museum Boijmans Van Beuningen.

www.mevankaluarachchi.com