Collectie kasjmier sokken door Rosanne van der Meer

Breien is de core business van Effio en van Granny’s Finest. Effio is fameus om haar exclusief in Italië gebreide designsokken in spetterende kleurstellingen. Granny’s Finest is fameus om haar breiende oma’s die exclusieve kledingaccessoires maken. In een unieke samenwerking introduceren zij nu kleurrijke kasjmierwollen sokken ontworpen door Rosanne van der Meer die gebreid zijn in Italië.

Kasjmier wollen sokken
De geitenwollensokken van Leo Samuel krijgen een vervolg in een unieke in Italië gebreide geitenwollensokken. Waar de originele geitenwollensokken vaak helemaal niet van geitenwol worden gemaakt maar gewoon van schapenwol is er voor deze serie gekozen wél wol van de geit te gebruiken. De kasjmiergeit uit India om precies te zijn. Deze Kasjmierwol is een superieure wolsoort die bekend staat om haar zeer zachte en soepele vezels. Alleen de fijnste vezels uit de vacht van de geit worden hiervoor gebruikt. De ontwerpen van de kasjmiersokken zijn van de hand van Granny´s Finest ontwerper Rosanne van der Meer. De ontwerpen zijn geïnspireerd door Hollandse landschappen; een veelvuldig terugkerend thema in haar ontwerpen. Ze aanschouwde Hollandse landschappen door geknepen ogen, zag strepen en vertaalde die op verbluffende wijze naar zachte kasjmierwollen sokken.

Effio - Rosanne van der Meer

Effio - Rosanne van der Meer


Reizend door Holland
zie ik vanuit de trein,
door geknepen ogen
in strepen voorbijkomend:
bewolkte hollandse luchten,
sappig grasland voor de bui,
zonsondergang boven zee.
Die strepen van Holland
verspreid door het land,
kleuren je Effio in zachte kasjmier wol.


Effio - Rosanne van der Meer


Over Rosanne: Rosanne van der Meer, modeontwerpster, leerde breien bij Granny’s Finest en ontwikkelde samen met de Granny’s een serie producten: van dikke wollen sjaals tot fijngebreide babykleren. Maatschappelijke verantwoordelijkheid is iets dat Rosanne altijd al gevoeld heeft. Niet voor niets studeerde ze ooit rechten en werkte ze als jurist in de jeugdhulpverlening. Nu combineert ze haar passie voor design met het socialer en duurzamer maken van mode. In Rosanne’s werk gaat originaliteit hand in hand met eenvoud. Dit levert oorspronkelijke ontwerpen op, klassiekers die er nog niet waren. Terugkerende thema’s zijn de verhouding tussen mensen en de landschappen waarin ze leven en het voortdurend onderweg zijn.
 www.rosannevandermeer.com

Effio x Granny's Finest - Kasjmier sok van Rosanne van der Meer
Effio x Granny's Finest - Kasjmier sok van Rosanne van der Meer
Effio x Granny's Finest - Kasjmier sok van Rosanne van der Meer